IDROTTSSPECIFIK FYSTRÄNING

IDROTTSSPECIFIK FYSTRÄNING

I den idrottsspecifika fysträningen lägger vi stor vikt på 3D träning som i korthet bygger på hur kroppen reagerar på de olika krafterna gravitation, underlag kraft, massa och moment.

Eftersom dessa krafter bestämmer hur vår anatomi ser ut så vill 3D träning förbättra motståndskraften och samarbetet dem emellan – att skapa en balans i kroppen med både rörlighet och styrka. Det ger oss bättre förutsättningar att undvika skador och röra oss fritt i både vår vardag och träning.

Denna typ av träning är en utmärkt kombination med den specifika idrott du utövar. Upplägget kan se olika ut beroende på behov och önskemål.

IDROTTSSPECIFIK FYSTRÄNING FÖR INDIVIDEN

Det viktigaste i 3D träning är att individen är i centrum. Det innebär att alla som vill träna 3D träning behöver hitta sin egen funktionella tröskel i varje övning.

Det handlar om att ta hänsyn till hur kroppen fungerar och ser ut, samt skador och begränsningar av olika slag, och vara lyhörd för detta. Vi är olika och oftast ser rörelserna olika ut beroende på individen som genomför den.

KONTAKTA OSS

Tack för ditt meddelande. Vi hör av oss så fort vi kan.

Jag är en av coacherna för Åkersberga Baskets pojkar födda 2001, 02, 03 och 04. Sommaren 2017 bestämde vi oss för att utöka killarnas fysträning och började leta samarbetspartners.

Av en slump kom vi i kontakt med Armend och Albana på MTC och fick komma på en provträning. Vi blev supertaggade. Det var precis den här typen av träning vi letade efter för att ge denna talangfulla grupp möjlighet att ta nästa steg i sin utveckling.

Killarna älskar träningen och är otroligt motiverade varje onsdag när det är dags för MTC. När dessa rader skrivs så har det gått fyra månader, så jag får väl återkomma om själva resultatet.

Detta är ett perfekt komplement till specialidrotten där du får idrottspecifik fysträning som ökar spelarnas rörlighet, explosivitet och styrka, samtidigt som träningen är skadeförebyggande.
Jens Larsson,47 år - Copywriter & coach Åkersberga Basket