MAMMAMAGE TRÄNING

MAMMAMAGE TRÄNING

Träning för att bli stark inifrån och ut efter graviditeten
En mammamage är en uttöjd mage efter graviditeten. Den har svårt att fungera optimalt och har brist på samspel med andra viktiga muskler i området såsom bäckenbottenmusklerna, ryggen och diafragman. Det innebär svårigheter i att skapa spänning i bålen så att man på ett effektivt sätt kan t.ex. koppla ihop höger och vänster hjärnhalva, överkropp och underkropp samt magen och ryggen.

Eftersom övningarna är enkla att utöva kan man starta tidigt på hemmaplan - och därmed förbereda kroppen och sinnet för mer belastning och träning. MammaMage är inte istället för annan träning, det är ett komplement. Ett sätt att starta enkelt för att sedan öka.

MammaMage är sätt att stärka kroppen inifrån och ut, efter en förlossning, liksom under själva graviditeten. Det ska vara enkelt att komma igång, allt är bättre än inget och att börja med djup kontroll för att sedan belasta kroppen mer. Eftersom övningarna är enkla att utöva kan man starta tidigt på hemmaplan - och därmed förbereda kroppen och sinnet för mer belastning och träning. MammaMage är inte i stället för annan träning, det är ett komplement. Ett sätt att starta enkelt för att sedan öka.

Träningen består av övningar som syftar till att
Få en lugn och rytmisk andning.
Hitta kontakten med de djupare musklerna i bäckenbotten och djupa magen.
Hitta kontakten i rygg- och sätesmusklerna.
Övningarna anpassas efter individens behov och förutsättningar. .

KONTAKTA OSS

Tack för ditt meddelande. Vi hör av oss så fort vi kan.

Jag har hittat tillbaka till träningsgnistan!

Jag kom i kontakt med Albana och MTC efter min förlossning och eftersom jag inte hade tränat något alls under graviditeten hade jag väldigt dålig självkänsla angående min kropp, mestadels för att jag kände att jag tappat så mycket styrka. Det kändes tungt att hitta tillbaka igen.

Vi var en grupp mammor som tillsammans under våren körde MammaMage med Albana. Vi mammor var i samma sits men hade olika förutsättningar eftersom vi alla hade haft olika svåra förlossningar och det var något Albana anpassade träningen och övningarna efter.

Att få vara i en grupp med all den peppen och motivationen och ändå få så mycket egentid och uppmärksamhet har gjort underverk med min självkänsla och lusten att träna igen.

Att få träningen upplagd efter ens eget tempo och förmåga är något jag uppskattat enormt och det kändes som att ha en egen PT. Nästa gång jag är gravid kommer jag att träna för Albana och känna mig starkare, tryggare och mer förberedd för förlossningen!

Jag rekommenderar verkligen alla som fött barn eller är gravida att köra MammaMage på MTC, det är så mycket mer än vanlig träning.
Therese Källman, 30 år - Innesäljare